понеділок, 12 березня 2012 р.

Нотатки новачка.Нотатка №2 - Де купити?

Продовжую серію статтей  про світ скрапбукінгу очима новачка. Сьогоднішню вирішила присвятити тому, де можна купити все для скрапу, і як таким чином зекономити.




1. Звичайні магазини. Маю на увазі спеціалізовані магазини,  в які можна прийти і руцями помацяти, покрутити носом і купити). Якщо місто немаленьке, і їх кілька, раджу запастися днем і пробігтися по усіх, переглянути, занотувати що по скільки і т.д. Також раджу позбирати візитівки в магазинах( там вказано графік роботи та телефони за якими можна дізнатися про товар і його вартість, якщо ліньки їхати)

2.Інтернет-магазини в Україні. Перш ніж купувати, краще пошукати відгуки про магазини. Буває, що магазин не дуже добросовісний, можуть довго відсилати, то може виявитися що чогось нема в наявності абощо. Зате в інтернет-магазинах є плюси: не треба кудись пертися в магазин, в деяких бувають навіть рідкісні товари від рідкісних виробників, або те, чого нема в реальних магазинах.

3.Інтернет-магазини за кордоном. Як показує досвід - в таких магазинах ширший вибір. Значно ширший. Але тут треба зважати на вартість доставки в Україну - іноді вона може вийти в кругленьку суму, якщо товар важкенький. Бувають гарні магазини, в яких від певної суми дають безкоштовну доставку.
N.B. пам'ятайте про нашу митницю. При сумі посилки більш ніж на 150 євро доведеться розмитнювати. А це влетить в 32% від вартості посилки.

4.eBay.Всесвітньо відомий аукціон. Тут можна знайти що завгодно. Але й тут є свої обмеження - не всі продавці шлють за межі своєї країни, а якщо і шлють - може бути доволі дорога доставка. То ж перш ніж робити ставку - перегляньте інтернет-магазини(як наші, так і закордонні), яку максимальну суму ви можете виділити на лот, враховуючи доставку. Бувало, траплялися мені лоти, ціна яких була менше долара, але разом з доставкою виходило на одне і теж якби замовляти в наших українських інтернет-магазинах.

5.Барахолки. На різних рукодільних і не тільки форумах бувають темки, де хтось вирішив продати зайвий папір чи другий подарований однаковий дірокол. Варіант - дешево й сердито.

6.Секонд-хенд. Не повірите, але там теж можна закупитися. Оце кілька днів тому один хороший знайомий(теж захоплюється скрапбукінгом) поділився зі мною папером, який знайшов на секонді: чудовий новісінький набір з паперу та конвертів рожевого,світло-бузкового та фіолетового кольору, та ще три дизайни паперу формату А3.

І невеличкий підсумок - якщо ви непогано орієнтуєтеся в магазинах чи аукціонах - це дозволить вам як зекономити(бо знаєте де дешевше), так і потратитися(о, цей ненажерливий хом'як ніколи не дасть спокою)))
Ось такі поки думки. Можливо ще додам пізніше.

1 коментар: